Perustiedot

Nimi: Robin eli Roope
Rotu ja sukupuoli: Ruotsalainen ratsuponi, ruuna
Väri ja merkit: kimo
Syntynyt: 29.09.2015, 14v
Kasvattaja: Fågelstrands Ponnyklub, Ruotsi
Omistaja: Inkku R. VRL-14959
Rek.nro.: VH18-029-0047
Säkäkorkeus: 136cm
Koulutustaso: HeB, re 90cm me 60cm estepainotteinen
Saapunut Kuuvuoreen lokakuussa 2021 Saariston Hevosopistolta. Maahantuoja Viona, Susikallio

Historia

Robin oli ehtinyt kiertää jo ratsastuskouluja ennen meille tuloaan - Kuuvuoreen se hankittiin Saariston Hevosopistolta. Lienee turvallista sanoa, että tässä on varmajalkainen tuntiponi, johon todellakin voi luottaa! Robin oli kilpaillut nuorempana junnuluokissa, mutta keskittynyt lähinnä opetusponin töihin jo useamman vuoden ajan. Etsin lokakuussa 2021 alkeisestetunneille soveltuvaa ponia - usko tai älä, se on todella vaikea tehtävä! - joten Annen tarjotessa Robinia, tartuin heti tilaisuuteen.

Hoitoponina Roope on melko mutkaton. Se pelkää ainoastaan vettä, ja esimerkiksi pesupaikalle menemisestä saattaa kieltäytyä täysin. Myöskään kesällä ulos hoitopaikalle sitä ei ole helppo saada.

Roope on meidän luottoponi! Sen kanssa pärjää kuka tahansa, joskin parastaan se ei aivan hevillä näytä. Roopesta puuttuu se paljon puhuttu automaattivaihde...

Koulutunneilla Robin on osaava poni, joskaan ei välttämättä se ratsastuskoulun viitseliäin. Sitä saa toisinaan ihan tosissaan patistaa eteenpäin, eikä Roope taatusti ole se ensimmäinen poni, joka suorittaa täydellistä pohkeenväistöä. Roope kyllä osaa, mutta harva ratsastaja onnistuu motivoimaan Roopen parasta antia esiin.

Roopella on tasaiset ja pienet askeleet, jonka ansiosta se pääsee monien suosikkilistoille. Sillä on toisinaan hankaluuksia nostaa oikeaa laukkaa, mutta kun sen ensimmäisen kerran tunnin aikana saa nousemaan, ei sen nosto seuraavilla kerroilla yleensä ole niin hankalaa. Roopella on laadukas laukka, kunhan sen saa kunnolla eteen. Helposti Roope jää vähän hidastelemaan, jos kokee ratsastajan varovaiseksi. Ponin ravi on kammottavan pompottavaa, eikä parhaatkaan oppilaat kykene istumaan montaa täyttä kierrosta Roopen harjoitusravissa.

Iän myötä Roope on rauhoittunut kummasti. Toki se edelleen tykkää hypätä, mutta malttaa keskittyä eikä karkaile käsistä niin kuin monet muut ratsastuskoulun poneista. Se onkin kultaakin arvokkaampi nimenomaan aloittelijoiden estetunneilla!

Maastossa Roope etenee pyrkivämmin kuin maneesissa, mutta ei hörökorvassa juuri pidäteltävää ole.

Vieraista paikoista Roope ei ole moksiskaan, onhan se matkustanut ja muuttanut elämänsä aikana moneen otteeseen.

Suku & jälkeläiset

i. Knut
SWB
ii. iii.
iie.
ie. iei.
iee.
e. Chivas
C
ei. Mokka III eii.
eie.
ee. eei.
eee.
EVM-suku | 4 pakastetta jäljellä

Jälkeläiset

rotu-o/t. Varsan Nimi e. Nimi om.: Omistaja

Kilpailukalenteri

Esteratsastus
Kouluratsastus

Päiväkirja


Valmennukset

Meriitit & saavutukset

Hoito-ohjeet

♡ Hiero tuntien jälkeen linimenttiä etujalkoihin

Ratsastajalle

♡ Hivutusuojat

♡ Ei tarvitse apuohjia

Varusteet

♡ Ei palkintovarusteita / ostettuja varusteita.

Hoitajat

♡ Ei vielä omaa hoitajaa. Kiinnostuitko?