Kenttäratsujen kasvatusta

Kasvatus

Kuuvuoren Ratsastuskeskuksessa kasvatetaan ja maahantuodaan kenttäpainotteisia harrasteratsuja ensisijaisesti omiin tarpeisiimme. Suomenhevosten ja ponien kasvattajanimi on Kuuvuoren. Muiden ratsujen liitteenä toimii etuliite Lusö; kasvatus tapahtuu yhteistyössä Stall Lusön kanssa.

Tavoitteenamme on kasvattaa terveitä, tasokkaita suoritushevosia kenttäratsastuksen lisäksi myös este- ja koulukentille. Meillä ei ole mitään tiettyä kasvatusrotua. Periaatteesta olemme päättäneet säilyttää eri maiden puoliverisia mahdollisimman pitkälle, eli vaikka syntymämaa olisi Suomi tai Luxemburg, syntyvä varsa voi vanhempien perusteella olla esimerkiksi latvian sport horse. Näin pystymme tarjoamaan mahdollisimman kattavan, laadukkaan ja monipuolisen hevostarjonnan ratsuhevosjalostukseen. Luomme uusia sukulinjoja ja vaalimme vanhoja - meiltä löytyy takuulla jokaiselle sopiva ratsu!

Periaatteemme kasvattajana on tehdä varsojen kanssa jo pienestä pitäen, jotta ne oppivat jo varhain erinomaisen työmoraalin, jota etenkin kenttäradoilla kysytään.

Maahantuonti

Maahantuontimme keskittyy Keski-Euroopan (Hollanti, Saksa) ja Baltian sekä Pohjoismaiden (Viro, Latvia, Liettua, Tanska ja Ruotsi) yhteyksiimme.

Maahantuomme niin kilpahevosia, nuoria lupauksia kuin hyväluonteisia harrastehevosia. Kauttamme voit tilata tarpeitasi vastaavan tuontihevosen tai tulla kokeilemaan jo myynnissä olevia ratsuja. Kun teet tuontihevostilausta, lähetä se meille sähköpostitse vratsastuskoulu@gmail.com otsikoituna Tilaustoive. Muista mainita vähintään:
♥ toivottu rotu, ikähaarukka, sukupuoli
♥ tuleva käyttötarkoitus
♥ kuvilla vai ilman?

Toteutamme tilaukset n. 1-3 viikon kuluessa, riippuen omista aikatauluistamme kilpailujen ja muiden tuontireissujen suhteen. Aina sopivaa hevosta ei löydy kontakteiltamme - jos hevonen koeratsastuksessa ei tunnu omalta, ostopakkoa ei ole! Voit aivan hyvin perua kaupat ja jättää hevosen myynnin toisaalle meidän huoleksemme. Uuden hevosen hankkimisessa voi kestää yllättävänkin kauan, me olemme täällä auttamassa juuri oikeanlaisen ratsun löytymistä.

Hevosen ostaminen

Kun sopiva hevonen löytyy, tee siitä vapaamuotoinen ostotarjous sähköpostitse vratsastuskoulu@gmail.com. Hyväksyttyämme tarjouksen, tee hevoselle sivut oheisten ohjeiden mukaisesti. Merkitse kasvattajan sijaan tuojaksi Kuuvuoren Ratsastuskeskus vOy.

Myynti

Toisinaan ratsuja päätyy myyntiin: tällöin meillä on vain yksi ehdoton myyntisääntö. Hevoselle on tehtävä omat sivut, ja ne olisi hyvä tallettaa esim. WebArchiveen tai rekisteröidä hevonen VRL:oon. Samalla toivoisimme, että meille informoitaisiin hevosen uudet sivut muuton ja myynnin yhteydessä. Muutoin myynti on lopullinen, ja ostaja saa tehdä uudella hevosellaan mitä itse tahtoo. :-)

Myynti pähkinänkuoressa

♥ Kiinnostuitko kasvatista? Kiva kuulla! Kirjoita meille vapaamuotoinen ostotarjous vratsastuskoulu@gmail.com
→ Ostotarjouksessa on hyvä mainita tuleva koti ja käyttötarkoitus

♥ Kun olemme hyväksyneet tarjouksesi, tee hevoselle oma www-sivu
→ Merkitse kasvattajaksi Kuuvuoren Ratsastuskeskus vOy (linkitettynä)
→ Vähintään vanhemmat tulee myös linkittää, mielellään myös muut sukulaiset. Tarvittaessa autamme koodien kanssa!
→ Merkitse sivuille myös perustiedot. Jos ne on annettu valmiiksi (nimi, sukup., väri, säkä, rotu) niitä ei olisi suotava muuttaa.
→ Jos kasvatilla on jo sivut, kaikki sivuilla oleva materiaali on vapaasti uuden omistajan käytettävissä kuvista teksteihin. Muista merkitä tekijänoikeudet oikein! Kuvien ottajan näet sivuilta, teksteihin copyiksi voi laittaa vaikkapa © Kasvattaja.

♥ Ilmoita hevosen sivu meille ja rekisteröi hevonen Virtuaaliseen Ratsastajainliittoon.
→ Kasvattajaksi KUUR7398 (Kuuvuoren-kasvattiliitteen hevoset) tai LUSO2888 (Lusö-hevoset) ja syntymämaaksi Ahvenanmaa (AX), kasvattajanimi Kuuvuoren/Lusö.

♥ Kun luopumisen aika koittaa, voit lopettaa hevosen, tarjota takaisin meille tai myydä eteenpäin.
→ Muista ilmoittaa osoitteenvaihdoksista, jotta linkit vanhempien sivuilla pysyvät ajantasalla.
→ Kun hevonen kuolee, sen muistosivut olisi hyvä tallettaa Web Archiveen, ilmaispalvelimelle tms.

♥ Autamme tarvittaessa kaikessa kasvatin elinkaaren aikana! Lusö-ratsut saavat elinikäisen valmennus- ja kisa-avun, jos tarpeen. Myymme toki hevosia myös harrastekäyttöön. Kysy ja tarjoa rohkeasti!

Tilausvarsat & astutuspyynnöt

Kaikki 4-vuotta täyttäneet hevosemme ovat tarjolla jalostukseen. Tilausvarsatoiveet sekä astutus- ja leasingpyynnöt voit lähettää sähköpostitse vratsastuskoulu@gmail.com otsikoituna Tilausvarsa tai Astutuspyyntö. Astutuspyyntöä tehdessäsi, muistathan linkittää myös varsan toisen tulevan vanhemman sivut!

Kaikki Kuuvuoren oriit (ja ruunat joilla pakasteita) ovat tarjolla jalostukseen! Jos kiinnostuit myytävästä hevosesta tai haluat sopia astutuksen/tilausvarsan, ota rohkeasti yhteyttä vratsastuskoulu@gmail.com!
Kasvattilista

Myyntihevoset