KuuRa:n kilpailutoiminta

Positiivista kilpailukokemusta harkkakisoista

Ratsastusseuramme tunnetaan ryhmähengestään ja lujasta voitontahdosta. Kuuvuorelaiset kannustavat omat ratsukkonsa voittoon! 

KuuRa järjestää Kuuvuoren Ratsastuskeskuksen tiloissa joka toisen kuukauden viimeisenä sunnuntaina esteratsastuksen harjoituskilpailut ja vastaavsti joka toinen kerta kouluratsastuksen harjoituskilpailut. Harjoituskilpailut ovat avoinna kaikille KuuRa:n jäsenille, jotka ovat suorittaneet hyväksytysti perusratsastusmerkin. Harjoituskilpailuissa tasot ovat helppoja ja tarkoituksena on hakea positiivisia kilpailukokemuksia omasta kisakokemuksesta huolimatta. Näin ollen kaikki ratsukot palkitaan! Vähintään kerran tuntikauden aikana järjestetään molemmissa lajeissa harjoituskilpailut, joihin ratsastuksenopettajat arpovat ratsut. Jännää!

Harjoituskilpailujen kuittauksen tehtyään ja siitä Harkkakisamerkin ansaittuaan saa osallistua mihin tahansa Kuuvuoren kilpailuihin, jotka vastaavat omaa ja hoitohevosen tasoa. Jos sinulla ei ole omaa hoitohevosta, voit kysellä opettajalta ratsua. Kilpailuihin osallistumisesta on aina suotavaa kirjoittaa tallivihkoonsa. Tarinan ei välttämättä tarvitse liittyä itse luokkasuoritukseen, se voi olla aivan yhtä hyvin yleistä kisafiilistelyä mistä tahansa kohtaa päivää. :-) Kilpailukuittauksesta saa tavanomaiseen tapaan tallipisteitä sekä kommentin, mutta ei virtuaalieuroja sillä kisaosallistuminen maksaa ja v€:t vähennetään kaapista.

Kuuvuoren harjoituskilpailuissa on käytössä oma arpomisjärjestelmämme, jossa ratsastajat voivat itse vaikuttaa sijoittumiseensa. Sijoitukseen voi vaikuttaa paitsi kilpailuaiheisella tuotoksella, myös ahkeralla tunneilla käymisellä, valmentautumisella ja muulla aktiivisuudella. Esimerkiksi sillä on väliä, onko hevonen entuudestaan ratsastajalle tuttu vai ei! Näin pyrimme tuomaan lisää realismia ja mielenkiintoa kilpailuihin.

Lisäksi arvat saattavat vaikuttaa ratsukon suoritukseen - joko suotuisasti tai jopa hylkyyn saakka estäen. Arpakone tuo mukavaa lisäväriä harrastukseen; eihän oikeassakaan elämässä koskaan voi tietää, mitä hevosten kanssa tapahtuu!

Myös ns. iltakilpailut eli arki-iltoina järjestetyt kilpailut arvotaan tällä systeemillä. Iltakisat ovat kaikille avoimia.

♡ Lue lisää arpomissysteemistä foorumilla!

Pakettiloikka

Kuuvuoren syyskausi päättyy vuotuiseen Pakettiloikkaan. Pakettiloikka on maneesissa järjestettävä hallikenttäkilpailu, useimmiten 1-2 päivää kestävä tapahtuma. Pakettiloikka alkaa kouluratsastusosuudella, jota seuraa hallimaastoesteosuus - esteet ovat jouluteeman mukaan koristeltu! Viimeisenä lajina on rataesteratsastus. Ratsukot palkitaan joulupaketeilla. Hoitajat ovat tervetulleita mukaan omilla hoitohevosillaan, ja tuntiratsastajille annetaan useimmiten omat lempihevoset. Myös tallin ulkopuoliset ratsukot ovat tervetulleita pitämään hauskaa joululoman kynnyksellä! Pakettiloikan huipentaa on perinteisesti ratsastuskoulun joulukatrilli, ahkerimpien kuuralaisten palkitseminen sekä puurojuhla tallin ylisillä.

Hoitohevosella kilpaileminen

Suurimmalla osalla Kuuvuoren tuntihevosista myös kilpaillaan. Ne saattavat osallistua kisatiimiin, tai Irene tai joku muu henkilökunnan jäsen kilpailee niillä itse. Kilpailut tuovat erinomaista rutiinia ja siedätystä ympäristön tapahtumiin - opetushevosille tärkeitä taitoja! Kuuvuorella myös hoitajat voivat hakea kisatiimiin hoitohevosillaan, kunhan ratsastustaidot ovat riittävät. Vain ykköshoitaja voi päästä osaksi kisatiimiä!

Yksittäisistä kilpailusuorituksista sovitaan aina erikseen Irenen kanssa: kirjoita yksityisviestiä foorumilla, jos olet kiinnostunut kilpailemaan hoitoponillasi! Harjoituskilpailuihin pääsääntöisesti arvotaan ratsut tasapuolisuuden nimissä, mutta toisinaan onni suosii ja niihinkin pääsee omalla hoitohevosellaan.

Muista kilpailuista poiketen rento ja leikkimielinen Pakettiloikka on tarkoitettu omalla hoitohevosella (tai lempituntarilla) ratsastettavaksi!

Kuuvuoren arvokilpailut

Kuuvuorella ratsastetaan pari kertaa vuodessa kansainvälisten arvokilpailujen merkeissä. Monipäiväisissä kilpailuissa on aina aivan erityislaatuinen tunnelma - ratsastajat eri puolilta Eurooppaa ja kauempaakin kokoontuvat yhteen. Tunnelma 150 henkeä vetävässä katsomossa on aivan huipussaan jo ensimmäisen ratsukon startatessa!

Kesäkauden startti - Kuuvuoren Malja

Huhtikuussa ratsastettava Kuuvuoren Malja kokoaa kenttäratsukot Penningeen neljän tähden kenttäradalle. Kenttäratsastuksen kuumin kausi polkaistaan käyntiin huikeassa tunnelmassa kolmipäiväisten kilpailujen merkeissä. Ratsukot voivat vaikuttaa sijoitukseensa tuotosluokissa tai nauttia kisahuumasta perinteisten arvontaluokkien parissa.

Syksyn viimeinen - Kuuvuori Derby

Kauden viimeiset kenttäkilpailut Penningessä ratsastetaan korkeatasoisen Kuuvuori Derbyn merkeissä. Ruska on juuri parhaimmillaan kenttäratsujen vallatessa rantaradan viimeistä kertaa ennen esteiden talvisäilöä maneesille. Maastoestepäivän kruunaa Lusön vierasvenesataman hotellissa järjestettävä cocktailtilaisuus ja after ridet.

♡ Maljan ja Derbyn kutsut julkaistaan lähempänä kisojen ajankohtaa. Molempien kisojen tulokset arvotaan 3-osaisesti.

Lue lisää!Kilpailut foorumilla

Tutustu kilpailujärjestelyihin