Tallilaisen opas

Tallilaisen oppaan on tarkoitus auttaa sinua eteen päin - olit sitten sivuilla ensimmäistä kertaa tai vanha konkari, täältä löydät takuulla uusia ideoita tallielämään. Jos mieleesi pälkähtää kysymyksiä, joihin oppaasta ei vielä löydy vastauksia, hihkaise ihmeessä! Näin uusien kuuvuorelaisten on helppo päästä porukkaan mukaan. :-)

Aloitetaan perusteista - Mikä on virtuaalitalli ja mitä iloa tästä on?

Virtuaalitalli tarkoittaa vain netissä sijaitsevaa mielikuvitustallia. Kaikki tapahtuu tarinoiden ja roolipelaamisen välityksellä - mitään ei siis tapahdu oikeasti eikä sivuilla esiteltyjä paikkoja, eläimiä tai ihmisiä ole oikeasti olemassa! Virtuaalitallilla voivat ihan kaikki käydä siitä huolimatta, onko allerginen hevosille tai vaikka ei oikeasti olisi varaa käydä tallilla. Onhan ratsastus kallis harrastus. Mutta täällä virtuaalimaailmassa kaikki on aina ilmaista ja ratsastustunneista ym. tapahtumista "maksetaan" useimmiten kirjoittamalla tarina omaan tallivihkoon Kuuvuoren foorumille. Virtuaalinen hoitohevonen on siis paitsi mukavaa ajanvietettä, myös luovuutta ja kirjoitustaitoa kehittävää puuhaa!

Täällä voit olla kuka tahansa - etkä ole yksin! Kuuvuori on samanhenkisten hevosharrastajien yhteisö. Pyrimmekin olemaan suvaitsevainen ja lämminhenkinen talliyhteisö, johon mahtuu kaikenlaiset kulkijat aiemmasta kokemuksesta huolimatta. Kuuvuorella annetaan kaikkien kukkien kukkia!  Ei  myöskään ole väliä, oletko omistanut virtuaalisen huippusuositun kilpatallin vuosikymmeniä, vai oletko vasta tupsahtanut virtuaalitallien maailmaan. Meillä Kuuvuoressa kaikki ovat saman arvoisia ja aloittavat samalta tasolta! 

Kaikki ei aina liity hevosiin. Virtuaalitalli on oiva paikka puida ja käsitellä vaikeitakin asioita. Emme hyväksy syrjintää, väkivaltaa tai päihteiden väärinkäyttöä, mutta myös hankalia aiheita voi turvallisin mielin käsitellä tallitarinoissaan. Miltä kuulostaisi salasuhde estevalmentajaan? Entä hoitajien välinen jalkkismatsi kentällä? Salainen yöpyminen tallin ylisillä? Kuuvuoressa vain mielikuvitus on rajana... ja kiukkuinen tallimestari.

Päiväkirjan pitäminen

Aloittaessasi Kuuvuorella saat ikioman tallivihkon, eli oman topicin foorumin tallivihkoalueelle. Tallivihkoon kirjoitetaan kaikki kertomukset tallilta. Päiväkirjaa pidetään, jotta muut tallilaiset saisivat tietää mitä kaikkea tallilla tapahtuu - muistathan siis lukea myös muiden tarinat! :-) 

Päiväkirja on tekijänsä näköinen luomus. Merkinnät voivat olla perinteikkäitä hoitokertomuksia tallilta, piirroksia tai vaikka biisin sanat. Kaikissa merkinnöissä ei tarvitse edes mainita omaa hoitohevostaan; joskus tallilla muut asiat vaan menevät hevosten ohi, hupsista... Me Kuuvuoressa nautimme kaikenlaisista tarinoista, niin pitkistä romaaneista kuin tiiviistä tunnelmapläjäyksistä! 

Mitä luovempi, sen parempi. Tallin henkilökunta kommentoi kaikki tallivihkomerkinnät ja antaa 1-5 tallipistettä sekä 0-10 virtuaalieuroa. Kommenteilla voidaan antaa vinkkejä tarinoihin, jakaa yleistä elämänviisautta tai ihan vaan korjata kirotusvirheitä. Aika usein kommentit on kirjoitettu vähän kieli poskella, ethän ota turhan vakavasti... 

Hoitajat voivat myös suorittaa merkkejä. Tapahtumamerkit ovat ikään kuin muistoja tallilla järjestetyistä tapahtumista puurojuhlista kauden päättäjäisiin. Spesiaalimerkkejä myönnetään erityisistä saavutuksista, kuten aivan erityisen hyvin mieleenpainuvasta sanailusta tarinassa tai upeasta piirroksesta. Ratsastusmerkit puolestaan myönnettään kun ratsastaja on saavuttanut tasolla vaaditut taidot. Ratsastajalla pitää olla perusmerkki, jotta hän saa ratsastaa hoitohevosellaan itsenäisesti. Lue lisää Kuuvuoren Ratsastuskeskuksessa ratsastamisesta alempaa!

Spin offiksi kutsutaan tarinaa, joka ei liity hevosiin. "Spinnarit" tuovat lisäväriä tallielämään ja ovat mahdottoman kiintoisaa luettavaa, mutta valitettavasti niistä ei saa tallipisteitä tai virtuaalieuroja. Kommentin kyllä, silloin tällöin. 

♡ Parhaat luomukset pääsevät tallin Hall of Famelle!

Tallin säännöt

♡ Talli on hevosten koti! Ethän siis juokse tai melua käytävällä ja annat hevosille kotirauhan. 
♡ Omat lemmikit pidetään kytkettyinä tallialueella. Hevoset voivat säikähtää yllättäen jalkoihin juoksevia koiria! 
♡ Tallialueella tupakointi kielletty!
♡ Ole ystävällinen muille ja etenkin asiakkaille. :-) 
♡ Karsinoihin tai tarhoihin meneminen ilman hoitajan lupaa on ehdottomasti kielletty.
♡ Hevoset pidetään (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta) sidottuina hoitamisen ajan.
♡ Käsittele hevosia rauhallisesti, reilusti ja kunnioittavasti selkeät rajat ja säännöt säilyttäen. Hevosia ei vahingoiteta.
♡ Hevosille ei saa antaa makupaloja ilman hoitajan lupaa! Osa hevosista saattaa olla kaviokuumeherkkiä, jolloin pienikin harmiton herkkupala voi koitua kohtalokkaaksi. 
♡ Annetaan hevosille ruoka- ja leporauha. Tallin sulkeutuessa kaikkien on lähdettävä kotiin. Hevosten syödessä niitä ei saa häiritä. Kun hevosella on taukoa tunneilta, anna sen kerätä voimia rauhassa seuraavaa ratsastajaa varten.
♡ Jätä talli siistiksi jälkeesi! Palautathan tavarat takaisin paikoilleen käytön jäljiltä ja lakaiset käytävän. 
♡ Kuuvuori on turvallinen paikka käsitellä vaikeitakin asioita. Epäonnistumisia, (koulu)kiusaamista, ihmissuhteita ja menetyksiä jne. voi käsitellä turvallisesti tarinoiden ja roolipelien välityksellä. Muistathan kuitenkin, ettei ketään oikeasti saa syrjiä tai jättää ulkopuolelle edes virtuaalitallilla. Huomioi muut talliliaiset chatissa ja foorumilla! 
♡ Apua saa ja pitää pyytää! :-)

Kaikkia koskevat säännöt


♡ Edellytämme niin hoitajilta, ratsastajilta kuin yksityisiltäkin jonkinlaista osallistumista tallin toimintaan. Aktiivisuus voi olla esim. päiväkirjan pitämistä, järjestettyyn toimintaan osallistumista, roolipelaamista, tallichatissa jutustelua sekä foorumilla pulputtamista. Jotain näistä odotamme joka kuukausi, ja jos tallilaisesta ei kolmen (3) kalenterikuukauden hiljaiselon jälkeen kuulu mitään ja hän ei vastaa yhteydenottoihin, katsomme hänet lopettaneeksi ja luovutamme paikan seuraavalle.
♡ Lomaa saa aina! 
♡ Hahmojen määrää ei ole millään tavalla rajoitettu. Sinulla voi olla vaikka neljä hoitajahahmoa, kuusi tuntiratsastajaa, liuta penniläläisiä - kunhan jaksat kirjoitella ja osallistua toimintaan niillä kaikilla. Suosittelemme aloittamaan ensin yhdellä ja kehittämään uusia hahmoja, kun ensimmäisen kanssa on päässyt hyvin alkuun. 
♡ Ota muut huomioon! Luo omille hahmoillesi suhdekartastot, jotta myös muiden on helppo pysyä perässä siitä, keiden kanssa hahmosi pyörivät - tai kenen kanssa ei ainakaan tule toimeen.
♡ Kun haluat tuoda Kuuvuoreen uuden hahmon, luo tunnus foorumille (jos sinulla ei vielä ole) ja esittele hahmosi. Kun hahmopyyntösi on hyväksytty, siirretään hahmo esittelyihin.

Hahmo

Ei ole ihan yhdentekevää, millaisen hahmon Kuuvuoreen keksii. Alkuun kyllä pääsee yksinkertaisilla perustiedoilla, mutta hahmon kehittäminen tarina tarinalta on jännittävää ja luo talleiluun ihan uutta ulottuvuutta. Pieni suunnitelmallisuus siis palkitaan myöhemmällä inspiraatiolla! 

Oleelliset perustiedot:

♡ etu- ja sukunimi, mahdollinen kutsumanimi
♡ ikä, syntymäpaikka
♡ sukupuoli 
♡ pituus, ruumiinrakenne
♡ ulkoiset tekijät, kuten silmien väri, hiusten väri, pituus ja malli, ihon väri ja sävy

Persoonallisuus:
♡ luonne
♡ taipumukset
♡ paheet (ei välttämättä suurta ja katastrofaalista, mutta kukaan meistä ei ole täydellinen! Erinomaisia paheita ovat esimerkiksi pakonomainen valkoisten valheiden lipsauttelu, rehvastelu, pelkuruus, uhkarohkeus ym.)
♡ omintakeiset tavat (esim. sormien naksuttelu, hiusten näpertely puhuessa, änkyttäminen, liioittelu jne) 
♡ missä ja kenen kanssa asuu? Katso saaren esittelysivulta kattava lista Pennilän asuinalueista!  Muut järkevät vaihtoehdot ovat Maarianhamina, Pori ja Turku.
♡ miten päätyy Kuuvuoreen? Tuttu, esim. serkku, luokkakaveri, tyttöystävä tms, joka harrastaa tallilla ja hahmosi lähtee mukaan? Asunut koko ikänsä tallin lähellä? Äiti pakottaa?

Ole luova ;-) 

Lisäsyvyyttä hahmonluontiin saat luotua helposti miettimällä muutamaa tarinaa pidemmälle. Mitä hahmosi haluaa eniten ja mikä häntä voisi estää saavuttamasta sitä? Ota vaikka jokin ihan arkipäiväinen asia ja käytä hieman mielikuvitustasi.

Kärsiikö hän pahasta hevospelosta ja ajautuu hevosenhoitajaksi kammottavan sattuman kautta? Ehkä hänen suurin toiveensa olisi päästä eroon hoitohevosesta, mutta vietettyään aikaa hevosen kanssa alkaakin hän salaa pehmetä sille. Ehkä hahmosi vihaa hevosia, syystä, josta ei halua puhua kenenkään kanssa. Mitä tarvitaan, jotta hahmosi mielipide hevosia kohtaan muuttuu vähä vähältä? Mitä pitää tapahtua, jotta hänen sanaiset arkkunsa pääsevät avautumaan?

Pyri kehittämään sopivan monitahoisia ideoita, siten, että kuitenkin vielä itse pysyt kärryillä ja muistat kaiken! Hahmojen motiivit myös muuttuvat ajanmyötä - hevospelkoisen seuraava haaste voisi esimerkiksi olla ratsastuspelon voittaminen. Aina tavoitteiden ei tarvitse täyttyä, vaan ne voivat vaihtua ja muuttua suurestikin matkan varrella.

Vinkkejä hahmonluontiin

- Kaikkien ei tarvitse olla hevoshulluja. Entä jos hahmosi ei pidä hevosista ja ajautuu hoitohevosvalintaan vahingossa - tai kammottavan väärinkäsityksen johdosta. 
- Tuo väriä tallin arkeen luomalla tavanomaisesta poikkeavia hahmoja. Voisiko hahmosi olla vastakkaista sukupuolta, kärsiä erilaisuudesta kuten vitiligosta, olla kotoisin jostain muualta tai vaikka tykätä oman sukupuolensa edustajista? Kuuvuorella saavat kaikki kukat kukkia!  
- Mitä jos hahmosi ei pääsekään toivomansa hevosen hoitajaksi, vaan hänelle annetaan jokin ihan muu hevonen? Väärän kokoinen, täysin eri tyyppinen kuin mistä hahmo pitää? Kokeile valita sinulle hieman vieraampi hevostyyppi ja luoda hahmo sen perusteella. 
- Hyödynnä Kuuvuoren laajaa NPC-valikoimaa! Millainen voisi olla Majn kaukainen pikkuserkku? Tai Danielin ex-tyttöystävä?  
- Vaikka päätyisitkin luomaan oman itsesi kaltaisen hahmon, mieti, mitä hän haluaa, missä hän on hyvä ja missä huono.  
- Joskus käy niin, että hevonen lähtee alta pois myymisen tai taivaslaitumille siirtymisen vuoksi. Jos hevonen myydään, on sen hoitajilla etuosto-oikeus. Hoitajalla pitää olla riittävästi tallipisteitä hevosen ostoon ja tallivuokran maksuun. Jos hevonen menehtyy, hoitajat pääsevät jonon ohi seuraavassa hoitohevosjaossa. 

Roolipelaaminen

Roolipelaaminen tapahtuu foorumilla sille varatulla alueella eli boardilla. Avoimiin peleihin voi kuka tahansa tulla mukaan milloin vaan. Nämä pelit tunnistat A-kirjaimesta topicin otsikon perässä. VIP-pelit ovat ennalta sovittuja pelejä tietyille pelaajille. Tällaisia voivat olla esimerkiksi ratsastusleirit, hoitajien puurojuhlien jatkot tai muutaman hoitajan välinen tapaaminen paikallisessa, ehm, kahvilassa. VIP-peleistä voi sopia esimerkiksi tallichatissa tai perustaa topicin, johon muut voivat ilmoittautua määräpäivään mennessä. Kun peli päättyy, topic lukitaan. 

♡ Odota omaa vuoroasi. Kuuvuorella ei ole pituusrajoituksia, sillä uskomme että laatu korvaa määrän. Erota repliikit selkeästi muusta tekstistä joko ajatusviivalla tai hipsuilla. Rivitä teksti, jotta sitä on helpompaa lukea. 

♡ Joissain paikoissa tekeminen ja ajatukset eritellään tähdillä tms. mutta ei Kuuvuorella. Pyri sen sijaan mahdollisimman selkeällä ja hyvällä kielellä tekemään ero selväksi. 

♡ Älä metapelaa. Hahmollasi ei voi olla samoja tietoja, kuin sinulla itselläsi on. Hahmosi ei esimerkiksi voi tietää, että Jonas opettaa junnuja tiistaisin, ennen kuin joku sen hänelle kertoo tai hän lukee sen ilmoitustaululta. Hahmo ei myöskään tiedä, mitä muut ajattelevat tai aikovat tehdä. Elät tallielämää vain oman hahmosi silmin.

♡ Älä autohiittaa! Roolipelatessa voi ohjata vain omaa hahmoaan. Älä laita sanoja toisten suuhun äläkä päätä pelin tapahtumia toisten puolesta. Jos moikkaat käytävällä toista hahmoa, et voi tietää, aikooko hahmo vastata moikkaan vai ei. Mitä jos hahmolla onkin huono päivä tai hän on omissa ajatuksissaan, eikä huomaa sinua? 

♡ Elävöitä vuorojasi hyödyntämällä kaikkia aistejasi. Miltä tallilla tuoksuu? Kuuluuko kansliasta kahvinkeittimen porinaa, entä maneesista esteiden kolinaa ja kavioiden töminää? 

Samat ohjeet pätevät toki myös tallivihkotarinoihin :-) 

Miten saan oman hoitohevosen?

Vapaista hoitohevosista tiedotetaan foorumilla sekä etusivun ilmoitustaululla. Jos hevosista löytyi mieluisa, voit jättää hoitohevoshakemuksesi foorumin haku-alueelle. Hakemuksessa on hyvä kertoa hieman mikä juuri siinä hevosessa herätti mielenkiintosi, ja millä tavalla erotut joukosta, jos hakijoita sattuu useampi samalle hevoselle. Oletko joskus kokeillut hoitaa täysin päinvastaista hevosta, kuin joista yleensä pidät? Joskus vastakkainasettelulla löytää aivan uutta puhtia hoitamiseen. ;-)  
 
Voit tulla osaksi talliyhteisöä myös ilman omaa hoitohevosta. Jos oma suosikkisi ei juuri sillä hetkellä ole vapaana, voit odotella josko sille avautuisi kakkoshoitajan paikka. Toiset haluavat osaksi yhteisöä ilman hoitohevosen tuomia vastuita!  
 
Talliyhteisöön pääset osaksi kirjoittamalla hahmostasi esittelyn hahmopyyntöihin. Esittely  kannattaa kirjoittaa myös hoitohevosta hakiessa! Ilman hoitohevostakin voi osallistua tallin yhteisöön chatissa sekä tunneilla ja tallin muissa tapahtumissa käymällä.
Hoitajan pikasanasto
Asiakas - Kuuvuorella käyvä tuntiratsastaja/leiriläinen tms., jolla ei ole omaa hoitohevosta. Hoitajan tärkeä tehtävä on auttaa asiakkaita tallilla! Asiakkaita voivat olla myös ratsastajien huoltajat, kaverit ynnä muut heidän mukanaan tuomat kaksijalkaiset. Käytä tarinoissasi myös kuvitteellista väkeä!

Esittely - kirjoita hahmostasi kattava esittelyviesti foorumille ja perehdy muiden hahmoihin. Ethän käy tallilla yksin? ;-) 

Hahmo - tyyppi jonka tallilainen keksii, POV (point of view, näkökulma) jonka kautta hevosta hoidetaan.

Harjapakki- tai kassi  - sisältää tuntiratsun hoitovälineet. Tallin puolesta jokaisella tuntiratsulla on juuriharja, pölyharja, kampa, kaviokoukku, sieni ja piikkisuka. Hoitajat voivat ostaa niitä lisää halutessaan. 

Hoitaja - poneille pääsee hoitajaksi kuka tahansa 10 vuotta täyttänyt ja hevoshoitajaksi 12 vuotta täyttänyt KuuRa:n jäsen. Liityt automaattisesti jäseneksi hoitohevosen saadessasi.

Hoitajien hierarkia - arvoasteikko muodostuu hoitajien välille saavutusten, merkkien ja tallipisteiden perusteella.

Hoitajaratsastus - hoitajat palkitaan silloin tällöin (joka vuosi perinteisesti jouluna ja laidunkauden alkaessa) omalla hoitohevosella ratsastuksella. Tällöin ei pidetä normaaleja ratsastustunteja vaan hoitajilla on etuoikeus ratsastaa omilla hoitsuillaan, toki valvovan silmän alla. Hoitajilla on lupa vaihtaa keskenään ratsuja.

Hoitajan tehtävät -  hoitsun hakeminen tarhasta ja puhtaana pito, tarkastus vammojen varalta, varusteiden siistinä pito, karsinan ruokakupin ja suolakiven pesu,  vesiautomaatin pesu, alkeiskurssilla oman hoitohevosen taluttaminen sekä asiakaspalvelu tallissa.

Hoitajavastaava - nimetty henkilö, joka päättää hevosten ykköshoitajat, useimmiten joku tallityöntekijöistä. Arvostettu vastuuasema.

Hoitohevonen, hoitsu - sinulle nimetty hevonen tai poni, jonka hoitamisesta kerrot tarinoin tai piirroksin yms.

Hoitotarina - tallivihkossa julkaistu tarina hoitajan näkökulmasta.

Hoitotarinoiden palaute  - hoitotarinoista saa palkkioksi kommentin, tallipisteitä sekä virtuaalieuroja

Kakkoshoitaja - ykköshoitajien avuksi otettu hoitaja, jolla useimmiten on enemmän vastuita kuin vapauksia...

Kuuvuoren Ratsastajat vRy eli KuuRa - paikallinen ratsastusseura, johon kaikki hoitajat automaattisesti liittyvät aloittaessaan hoitamisen. Seuran jäsenyys vaaditaan esimerkiksi kilpailemiseen. 

Laidunkausi - kesäkuusta elokuun alkuun hevoset eivät asu tallissa vaan ulkona kesälaitumella yötä päivää. Hevoset haetaan talliin vain kuntoonlaittoa varten ja viedään takaisin laitumelle yöksi. Kaikilla ratsuilla pyritään pitämään noin kahden viikon kesäloma, jonka aikana se ei tee töitä. Hoitajat saavat toki käydä harjailemassa ja tarkistamassa, että kaikki on kunnossa. 

Merkit - hauskoja muistoja joita saa suoritettuaan jonkin tallilla järjestetyn tapahtuman kuittauksen, erityisistä maininnoista yms. Ikään kuin "trophyt". Merkeistä ei toki tarvitse välittää.

Spin off  - hevosiin liittymätön tarina, jonka otsikossa pitää olla K-15 merkintä jos tarina sisältää nuorille kävijöille sopimatonta sisältöä.

Tallilainen, kuuvuorelainen - ruudun takana näpyttelevä tyyppi, jolla voi hahmoja olla useampia.

Tallimestari - henkilökunnan jäsen, joka huolehtii tallin arjen sujuvuudesta hevosten aamulla tarhaan viemisestä niiden ruokintaan ja ratsastusalueiden lanaamiseen. 

Tallipisteet  - ikään kuin "experience point" eli ansaittujen tallipisteiden määrä kertoo hoitajan kokemuksesta; tallipisteitä vaaditaan myös ratsastustustasoilla etenemiseen 

Tallivihko - hoitajan oma "päiväkirja" foorumilla  

Tarhat  -  poniruunat tarhaavat omassa tarhassaan, ponitammat omassaan, hevosruunat omassaan ja hevostammat omassaan. Yksityisillä hevosilla on neljä tarhaa kartanotallin vierustalla. Lisäksi on muutama yksittäinen, pienempi putkitarha yksin tarhaaville ratsuille.

Varusteet  - jokaisella tuntiratsulla on satula (yleis-, este- tai koulusatula), englantilaiset suitset (erilaisin turparemmein tai ilman), satulahuopa Kuuvuoren Ratsastukseksen logolla sekä tarvittavat suojat tai pintelit. Lisäksi tuntiratsuilla on talliloimi,  sadeloimi ja toppaloimi. Hoitajat voivat ostaa varusteita niin halutessaan, mutta satulan sovituksen suorittaa aina ammattilainen.
Tuntiratsastajan pikasanasto
Irtotunti - järjestetään silloin tällöin. Ne eivät ole minkään tietyn ryhmän tunteja, vaan niihin ilmoittaudutaan erikseen. Irtotunnit kerryttävät ratsastusmerkkejä siinä missä vakkaritkin.  

Ratsastuksenopettaja - hahmo, joka tunnin vetää ja julkaisee ohjeet tunnin kuittaamiseen sekä antaa palautteet ym.

Tuntilaiset, ryhmäläiset - joukko hahmoja, jotka ratsastavat joka viikko samalla tunnilla

Tunnin aihe, teema - viikottain Kuuvuoren tunneilla vaihtuu teema tai aihe, jota ryhmissä tason mukaisesti käsitellään, esimerkiksi asettaminen tai laukan vaihtaminen esteiden välissä.

Tuntijako - opettajan antamat ratsut kullekin ryhmäläiselle, vaihtelevat viikottain ja joskus ratsastetaan samoilla hevosilla toinenkin tunti.

Tuntikausi - ratsastuskoulun vuosi on jaettu kahteen tuntikauteen, joiden aikana oppilaat ratsastavat samoissa ryhmissä. Talvikausi alkaa tammikuussa ja päättyy kesäkuun alkuun ja syyskausi kestää elokuun alusta jouluun. Ryhmät voivat muuttua kausien vaihtuessa.

Tuntikuittaus, tuntimaksu - tunnit eivät maksa oikeaa rahaa, vaan ne maksetaan omalla tuotoksella open ohjeiden mukaisesti.

Tuntipohja - runko siitä mitä tunnilla tehdään, voi sisältää ratsastuksen teoriaa suoritettavista tehtävistä, liikkeistä ym. Usein jo pientä osviittaa siitä miten tunti kullakin ratsastajalla sujui ja mitä ulkopuolisia tekijöitä tunnin aikana sattui kohdalle, kuten vesisade tms. Tuntipohjan on tarkoitus toimia tuntikuittausten inspiraationa.

Tuntiratsu - ratsu, jolla kyseinen tunti ratsastetaan.

Vakiotunnit, viikkotunnit - joka viikko samalla kokoonpanolla ratsastettava samantasoinen tunti. Vakiotunnille ilmoittaudutaan kauden alussa ja sillä ratsastetaan kunnes ansaitsee tason ratsastusmerkin, useimmiten koko tuntikauden ajan. Ratsastajalla voi olla kaksikin vakiotuntia viikossa, koulu- ja esteryhmät erikseen. Toki ratsastaja voi jatkaa samassa ryhmässä vaikka olisi jo merkin ansainnut; kaikki eivät halua edetä vaan nautiskella ratsastuksesta kaikessa rauhassa ja se on täysin ok!

Vinkki!

Kirjoita aina ensin johonkin tekstinkäsittely-ohjelmaan, kuten Wordiin, Muistioon tai onlinesovelluksiin, kuten Evernoteen. Näin tarinasi pysyy tallessa vaikka foorumi jumittuisikin!