Ratsastuskeskuksen toimisto

Kuuvuorella voit käydä ratsastustunneilla, pyrkiä hevosenhoitajaksi tai nautiskella hevosenomistajan eduista ihailtuna yksityisenomistajana. Kesäisin ja koulujen loma-aikoina tallilla järjestetään leirejä, intensiivikursseja ja toiveratsastuksia. Säiden salliessa pulahdamme mereen, hyppäämme maastoesteitä ja nautimme maisemista maastoillen! Ratsastuskoululla viihtyy sulassa sovussa niin kilpailuhenkisimmät ratsastajat kuin he, jotka haluavat vain nauttia harrastuksesta rennolla asenteella.

Ratsastuksenopetus

Kuuvuoren Ratsastuskeskus tarjoaa asiakkailleen laadukasta ratsastuksenopetusta alkeiskurssilta aina kilpavalmennuksiin. Kuuvuorella voit ratsastaa viikottaisilla vakiotunneilla koulu-, este- tai yleispainotteisissa ryhmissä elokuusta kesäkuun alkuun. Erikoisuutenamme tarjoamme myös maastoestetunteja! Harrastus on helppoa aloittaa alkeiskurssilta turvallisten ratsujen ja ammattitaitoisten opettajien kanssa. Laadukkaat opetusratsut takaavat sen, että Kuuvuorella voit edetä jopa vaativa B-tasolle saakka!

Kurssien ohella Kuuvuorella järjestetään viikottaisia vakiotunteja tasoryhmissä, jotka jaetaan iän mukaan. 16-vuotiaat ja sitä nuoremmat ratsastavat poniryhmissä ja 17-vuotta täyttäneet siirtyvät hevosryhmiin. Opetus poikkeaa hieman ryhmien välillä: junnuryhmissä pidetään silloin tällöin leikkimielisempiä tasapainotunteja, jotka senioreilla tarkoittavat hikisiä istuntatunteja. Toisinaan nuorempi ratsastaja joutuu vaihtamaan hevosryhmään pituutensa vuoksi jo aikaisemmin.

Ratsastustuntien ryhmäkoko on 6 ratsukkoa, ja tunnit kestävät alku-, väli- ja loppukäynteineen 60 minuuttia. Kuuvuoressa ratsastetaan kaksi viikkoa perättäin samoilla ratsuilla, jotta ne ehtivät tulla hieman tutummiksi; usein ratsastajien suusta kuulee kehuja toisen tunnin sujumisesta jo paljon paremmin! Tavoitteena on, että ratsastajat pääsisivät oppimaan mahdollisimman paljon erilaisilta ratsuilta kauden aikana, joten hevosjaoista harvoin joustetaan.

Ratsastuksenopettajat auttavat mielellään sopivien ryhmien löytämisessä! Kysy rohkeasti, kun haluat löytää sinulle sopivan ryhmän. Meille voit tulla myös kokeilemaan ratsastustuntia irtotunnille. Irtotunneille ilmoittaudutaan suoraan opettajalle foorumin kautta ryhmän viestiketjuun. Jos ryhmä ei ole täynnä, voivat vakkarilaisetkin kokeilla ratsastamista toisen ryhmän tunneilla! Näin voi esimerkiksi suorittaa rästiin jääneitä tuntejaan.

Lue lisää tunneista

Valmennukset

Kuuvuoressa pääset ammattilaisten valmennettavaksi omien tarpeidesi mukaan - oli sitten tähtäimessäsi kilpailut tai ratsukon välisen yhteistyön parantaminen. Meillä käy silloin tällöin valmentamassa Elias Borg, Ida-Maria Piiparinen sekä Isabella Nygren, ja myös Inkku valmentaa kysynnän mukaan. Suurin osa valmennuksistamme on avoinna myös ulkopuolisille ratsukoille!

Lue lisää valmennuksista

KuuRa:n kisatiimiin valikoituvat vain tallin lupaavimmat ratsastajat kaikista kolmesta ratsastuksen päälajista. Kun tasosi on vähintään heC/70cm, voit pyrkiä tiimiin! Tiimiläisille sekä muille kiinnostuneille tarjotaan mahdollisuus päästä mukaan valmennusohjelmaan, joka takaa kehittymisen henkilökohtaisissa tavoitteissasi.

Lue lisää valmennusohjelmasta

Hevosten hoitaminen

Hoitajat ovat tärkeä osa Kuuvuoren toimintaa ja imagoa! Edustavathan he tallia ja ratsastusseuraamme niin oppilaiden vanhemmille kuin kilpailuissa aina ulkomailla saakka. Hevosenhoitajan pesti on tärkeä vastuutehtävä: he huolehtivat opetusratsujemme hyvinvoinnista sekä edustavuudesta, auttavat kisatiimiläisiä saavuttamaan parhaat mahdolliset tulokset ja ponnistavat toisinaan jopa itse huipulle saakka pienestä ponikerholaisesta. Hoitajaksi voivat hakea halukkaat 13 vuotta täyttäneet KuuRa:n jäsenet suoritettuaan hevosenhoitokurssin. Ei siis mikään ihme, että hoitajia kunnioitetaan ja ihaillaan!

Tie hoitajaksi ei toki aina ole mutkaton, vaan joskus lempparia joutuu jonottamaan pitkäänkin.

Lue lisää hoitamisesta

Yksityiset

Kuuvuoren yksityiskäytävä majoittaa 9 ratsua. Tarjoamme karsinapaikkojen lisäksi erikoispalveluna valmennus-ja koulutuspaikkoja.

Paketista riippumatta (koulutuspaikkaa lukuunottamatta) vuokra "maksetaan" olemalla aktiivinen osa tallia! Järjestettyyn toimintaan osallistuminen, tarinoiminen, roolipelaaminen ja tallichatissa/foorumilla jutskailu ovat oivia tapoja osoittaa aktiivisuutta. Jos hevosenomistajasta ei kuulu 3kk mitään, katsotaan hänen vieneen hevosensa toiselle tallille ja paikka vapautuu seuraavalle. Yhdellä omistajalla voi olla yksi karsina- tai valmennuspaikka sekä yksi koulutuspaikka, tai yksi koulutus- ja valmennuspaikka eli yhteensä korkeintaan 2 ratsua tallissa

Lue lisää yksityispaikoista

Kasvatus & maahantuonti

Kuuvuoren Ratsastuskeskuksessa kasvatetaan ja maahantuodaan kenttäpainotteisia harrasteratsuja ensisijaisesti omiin tarpeisiimme. Suomenhevosten ja ponien kasvattajanimi on Kuuvuoren. Muiden ratsujen liitteenä toimii etuliite Lusö; kasvatus tapahtuu yhteistyössä Stall Lusön kanssa.

Maahantuontimme keskittyy Keski-Euroopan (Hollanti, Saksa) ja Baltian sekä Pohjoismaiden (Viro, Latvia, Liettua, Tanska ja Ruotsi) yhteyksiimme.

Toisinaan ratsuja päätyy myyntiin: tällöin meillä on vain yksi ehdoton myyntisääntö. Hevoselle on tehtävä omat sivut, ja ne olisi hyvä tallettaa esim. WebArchiveen tai rekisteröidä hevonen VRL:oon. Samalla toivoisimme, että meille informoitaisiin hevosen uudet sivut muuton ja myynnin yhteydessä. Muutoin myynti on lopullinen, ja ostaja saa tehdä uudella hevosellaan mitä itse tahtoo. :-)
Kaikki Kuuvuoren oriit (ja ruunat joilla pakasteita) ovat tarjolla jalostukseen! Jos kiinnostuit myytävästä hevosesta tai haluat sopia astutuksen/tilausvarsan, ota rohkeasti yhteyttä vratsastuskoulu@gmail.com!

Kasvattilista

Perinteinen

♡ Voit harrastaa perinteisessä mielessä tallivihkoon tarinoiden, piirtäen tai vaikkapa runoillen!

Pelimäinen

Ratsastus on kallis harrastus, ja parhaille hoitohevosille on aina pisimmät jonot. Joskus käy tuuri, ja saa peruutuspaikan - joskus saa hoitohevosekseen ponin, jota ei voi sietää. Kuinka sellaisen kanssa voi tulla toimeen? Miten suhde hoitoponiin kehittyy? Entä jos ei pidä hevosista lainkaan, ja koko juttu on yhtä suurta väärinkäsitystä? Toisinaan elämä on julmaa, ja vie meiltä pois rakkaita hevosia. Miten hoitajan ura tallilla jatkuu, kun tuttu karsina odottaakin tyhjänä? 

♡ Kuuvuoren erikoisuus on pelimäinen harrastustapa. Tarinoiden kulkuun voi ammentaa ideoita etusivulla ja foorumilla kuukausittain julkaistavista sattumuksista, joiden on tarkoitus tuoda paitsi realismin tuntua myös uusia ideoita tallielämään. Sattumus voi olla esimerkiksi ukkosmyrskyn aiheuttama sähkökatkos tallilla.

♡ Hahmonkehitys on helpompaa, kun sitä voi seurata tunti tunnilta: jos haluat kehittää hahmosi tasapainoa, ilmoita hänet estetunnille, ja jos taas hahmosi koordinaatio kaipaa hiomista, laita hänet hikoilemaan kankitunnille!

Kuuvuoren Arpakone auttaa, kun kaipaat pientä lisäinspistä! Käytä kuitenkin varoen, osa vaikutuksista voi olla hyvinkin dramaattisia. ;-)